|
Šo garšaugu ar lakricas garšu izmanto arī kā ārstniecības līdzekli un esenci aromātiskajām eļļām.
Zvaigžņaino anīsu nedrīkst jaukt ar anīsu. To garša ir līdzīga, taču tie katrs pieder pie dažādām dzimtām.
Anīss – zālaugs, zvaigžņainais anīss – sēklapvalks/magnoliju dzimtas koka auglis.
Zvaigžņainā anīsa dzimtene – Ķīna un Vjetnamas ziemeļu daļa. Audzē to galvenokārt Āzijā, Ķīnā, Indoķīnā, Indijā un Japānā.
Zvaigžņaino anīsu lieto kā piedevu liķieriem, konfektēm un aperitīviem, tā ir viena no nozīmīgākajām garšvielām ķīniešu virtuvē.
No tā iegūto ēterisko eļļu, izmanto arī kosmētikas līdzekļos (smaržas, ziepes, eļļa masāžām).
|